Om Kennel Lodal

Så langt tilbage jeg kan huske, har jeg været omgivet af en eller flere hunde. I min barndom var det min fars jagthunde og min egen foxterrier. Som voksen har jeg haft en smuk flødefarvet golden retriever han og en sød og sjov sort cocker spaniel han som vi kaldte Fjummer, for det var han i starten - et lille fjummer. Senere blev han den nemmeste hund. Han lystrede uden besvær og var den perfekte familiehund. Sorgen var stor da han 11 år gammel måtte aflives på grund af kræft.

Der gik mange år før jeg havde tid til at have hund igen, men jeg kiggede langt efter de blue/roan cockere jeg mødte. Da jeg startede min søgen efter en ny hund mødte jeg Trine hos Helge Larsen, Kennel Starkad. - Hende skulle det være, det var jeg ikke i tvivl om!

Trine blev ikke anskaffet med hverken udstilling eller opdræt som formål. Hun skulle 'bare' være en sød og rar familiehund - og det formål har hun fuldt ud opfyldt.

Jeg startede straks med at gå til lydighedstræning og lidt agility. I hundeklubben mødte jeg opdrættere og blev inspireret til at undersøge Trines muligheder for at blive stammoder i mit opdræt. Hun har en god stamtavle. Så vi begyndte at tage til udstillinger og har opnået pæne resultater.

Trine var 4 år da hun fik sit første kuld hvalpe. Hun har fået andet kuld og skal ikke have flere, men opdrættet fortsættes med Trines hvalpe Stella, Sally, Julius og Birka fra Kennel Westerner i Sverige.

Det er mit mål at opdrætte sunde, glade og velstimulerede og velsocialiserede hvalpe.

Mine hunde lever sammen med mig som familiehunde og hvalpene vokser op blandt dem. Fra de er ca. 3 uger gamle bliver de vænnet til andre mennesker, både børn og voksne, på den måde bliver de socialiseret til et liv som det foregår i en almindelig familie.

Tove Lodal